Schilderij in opdracht – portret en reproductie

Willem Bergisch maakt regelmatig schilderijen in opdracht. Opdrachten variëren van een portret van een (klein)kind tot een reproductie van een ander schilderstuk, of foto en alles daar tussenin.

Portret in opdracht

Wil je je trouwfoto laten schilderen, een portret van je (klein)kind, je huisdier, of bijvoorbeeld van je gezin?
Wij bespreken graag de mogelijkheden. Hieronder hebben wij de standaard manier van werken beschreven. Past dit niet bij jou? Geen probleem, er zijn altijd oplossingen op maat te bedenken! Kijk voor voorbeelden van portretten:
– kinderportret 
– portret

Hoe werkt een schilderij in opdracht

Bij een portret in opdracht maakt Willem Bergisch eerst een keer een afspraak om kennis te maken met jou en jouw wensen door te spreken. (formaat, prijs, wanneer moet het klaar zijn). Bij voorkeur kan hij op datzelfde moment ook kennismaken met het model, maar dat kan ook op een ander moment. Tijdens de kennismaking met het model zal hij een beeld proberen te krijgen van het model, de manier waarop deze zijn/haar gezicht houdt, lacht, uitstraling, lichaamshouding, etc. Omdat iemand er in het echt vaak anders uitziet dan op foto’s, is deze ‘live’ ontmoeting erg wenselijk. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zijn er natuurlijk ook andere manieren te bedenken om dit beeld te krijgen. Nadat hij een aantal goede foto’s van het model gemaakt heeft, gaat Willem aan het werk.

Na een aantal weken maakt Willem nog een afspraak met het model. Op dat moment is het portret al in een verder gevorderd stadium. Dan zal hij de fijne trekjes van het gezicht nog eens goed bekijken en verwerken in het portret. Voordat het portret ‘afgewerkt’ wordt (vernis, etc), maakt Willem nog een afspraak met de opdrachtgever, om het eindresultaat te laten zien en samen te bekijken of er nog aanpassingen nodig zijn.

Reproductie

Ben je geïnteresseerd in een reproductie van een schilderij, of een bepaald landschap? Willem Bergisch bespreekt de mogelijkheden graag met je. Bel, mail of kom vrijblijvend eens langs!

reproductie, olieverf schilderij, galerie, haarlem, schilderij in opdracht reproductie in opdracht, schilderkunst portret, olieverf, schilderij, schilderkunst, rembrandt, lievens, ouderdom

Contactinformatie voor schilderij in opdracht

Heb je vragen over de mogelijkheden en onmogelijkheden van een schilderij in opdracht? Mail, bel, of kom even langs!

06-48574695
info@krommegevel.nl
Spaarnwouderstraat 118 Haarlem